Obavijesti

Obavezni kolokvij iz gradiva vježbi koji će se održati u ponedjeljak 23. travnja u 15:20h studenti će pisati u dvoranama A, B i C. U dvorani A kolokvij pišu studenti koji slušaju vježbe kod docentice Sonje Jamnicki Hanzer (grupe 1, 5, 9, 10, 11, 12). U dvoranama B i C kolokvij pišu studenti koji slušaju vježbe kod asistentice Maje Strižić Jakovljević, prema sljedećem rasporedu:

- dvorana B: grupe 4, 6 i 8
- dvorana C: grupe 2, 3 i 7

--------------------------------

Prvi kolokvij iz gradiva predavanja održat će se u ponedjeljak 16. travnja u terminu predavanja (15:20h) u dvorani A. Studenti koji iz prvog kolokvija budu pozitivno ocjenjeni moći će pristupiti drugom kolokviju koji će se održati 21. svibnja u terminu predavanja.

OBAVEZNI KOLOKVIJI iz gradiva vježbi održat će se u ponedjeljak 23. travnja, te 4. lipnja. Oba kolokvija održat će se u dvorani A u terminu predavanja, s početkom u 15:20h.


Nastavne cjeline za prvi kolokvij iz predavanja 16. travnja 2018.:

1. Proizvodnja papira
2. Osnovni sastojci za izradu papira
3. Vrste i prerada celuloze
4. Dodaci u proizvodnji papira
5. Proizvodnja papira na papir stroju

Prvi OBAVEZNI kolokvij iz gradiva vježbi uključit će sljedeće nastavne cjeline:

1. gradivo prve laboratorijske vježbe - Vrste papira, podjela, klase papira, određivanje osnovnih svojstava: smjer toka vlakanaca, stranice papira kod nepremazanih papira (materijali dostupni na web stranicama katedre - Vježba 1 (pdf), te stranice 25 - 29 u skripti)

2. gradivo druge laboratorijske vježbe - Opća svojstva papira: određivanje debljine, gramature, prostorne mase, specifičnog volumena. Površinska svojstva papira: određivanje upojnosti (materijali dostupni na web stranicama katedre - Vježba 2 (pdf), te stranice 20 - 24, te 62, 65 i 66 u skripti)

3. gradivo treće laboratorijske vježbe - Površinska svojstva papira: određivanje glatkosti, hrapavosti, prašine na papiru (materijali dostupni na web stranicama katedre - Vježba 3 (pdf), te stranice 51 - 53 u skripti)